Geplaatst op Geef een reactie

Wat is retten en waarom is dat van belang voor de hennepteelt?

Retten is het proces waarbij de stengels van de hennepplant worden ontdaan van de bladeren en de bloemen. Retten gebeurt meestal met een machine, maar het kan ook handmatig gebeuren.

Retten is van belang voor de hennep teelt omdat het de kwaliteit van het product verbetert. De stengels van de hennepplant worden gebruikt voor de productie van vezels, die vervolgens gebruikt kunnen worden voor een breed scala aan toepassingen, zoals bouwmaterialen, textiel en papier.

Door de bladeren en de bloemen te verwijderen, worden de vezels van de stengels vrijgemaakt. De vezels zijn sterker en duurzamer dan de bladeren en de bloemen. Bovendien zijn de vezels van de stengels gemakkelijker te verwerken.

Retten kan ook helpen om de opbrengst van de hennep teelt te verhogen. De bloemen van de hennepplant bevatten namelijk THC, een psychoactieve stof die in sommige landen verboden is. Door de bloemen te verwijderen, wordt de kans op vervuiling van de vezels met THC verminderd.

Het proces van het roten

Het proces van het roten begint met het oogsten van de hennepplanten. De planten worden vervolgens gedroogd en vervolgens gebonden in trossen. De trossen worden vervolgens in een machine geplaatst die de stengels ontdoet van de bladeren en de bloemen.

De stengels worden vervolgens gesorteerd op lengte en kwaliteit. De stengels worden vervolgens opgeslagen totdat ze verwerkt kunnen worden.

De voordelen van het roten

Retten heeft een aantal voordelen voor de hennep teelt:

  • Verbetering van de kwaliteit van de vezels: De vezels worden sterker en duurzamer doordat de bladeren en de bloemen verwijderd worden.
  • Verhoging van de opbrengst: De kans op vervuiling van de vezels met THC wordt verminderd doordat de bloemen verwijderd worden.
  • Vermindering van het arbeidsintensieve handmatig roten: Het roten kan met een machine worden gedaan, waardoor het arbeidsintensieve handmatig roten wordt verminderd.

Conclusie

Retten is een belangrijk proces in de hennep teelt. Het verbetert de kwaliteit van de vezels en verhoogt de opbrengst. Retten kan ook helpen om de arbeidsintensiteit van de hennep teelt te verminderen.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties